GGGE Minggu ke-11: Perbincangan Penganjuran Workshop Web 2.0

Kuliah hari ini adalah sesi pembentangan setiap kumpulan berkaitan tugasan berkaitan Web 2.0 masing-masing.Semua kumpulan telah memberi taklimat dan membentangkan berkaitan Web 2.0 yang telah ditugaskan. Memang menarik sebab banyak perkara baru yang dapat dipelajari pada hari ini.Nanti bolehlah diaplikasikan dalam P & P di sekolah. Terima kasih kepada rakan-rakan yang telah berkongsi ilmu tersebut. Wah…nampaknya belajar komputer ni pun banyak dapat kumpul pahala kan? Ye la..bila rakan-rakan dah kongsi ilmu tersebut pada rakan-rakan yang lain, nanti bila kita ajar kat anak murid pulak guna aplikasi tersebut, kan ke berkembang biak lagi pahala tu ..betul kan..Alhamdulillah…setiap ilmu yang bermanfaat kita sebarkan kat orang..ha..pahalanya akan mengalir sampai kat “rumah 2 kaki ke bawah tanah” nanti..insyaallah..

Sesi seterusnya ialah perbincangan dalam kalangan rakan pelajar berkaitan Tugasan 4 iaitu penganjuran bengkel web 2.0 untuk guru-guru Tadika Tunas Permata UKM. Melalui perbincangan tersebut, Collaborative Tool (Story Bird) dan Publishing Tool (Issuu) telah dipilih untuk disampaikan pada bengkel yang cadangkan dilaksanakan pada Disember 2011 nanti.Kami juga telah mewujudkan Jawatankuasa khas bagi bengkel tersebut. Semoga perancangan yang telah dibuat dapat dilaksanakan dengan jayanya.

                               

                                  AJK Pelaksana WEB 2.0

Penasihat                        :   P.M. Dr. Norazah bt. Mohd. Nordin & P.M. Dr. Rosseni bt. Din

Pengarah Program      :   Muhammad Amirul bin Abdullah

Timb. Pengara/ Doa   :   Mohammad Faizal bin Ibrahim

Setiausaha                      :   Punia bt. Turiman

Bendahari                       :   Rian Vebrianto

Juruacara                       :   Azwin Arif bin Hj. Abdul Rahim

Pembentang                   :   Tan Shir Ley , Nadiah bt. Khalid & Jamailia bt. Jumahari

Fasilatator                       :   Semua pelajar

Dokumentasi                   :   Nor Ainshah bt. Abdul Mutalib , Chik Maslinda bt. Omar & Noorul Faedzah bt. Rosli

Pendaftaran & p. tetamu   :  Marhaini bt. A.Rahman & Faizah Othman

Fail peserta & tag            : Khalid Mat Pardi & Nadiah bt. Hassan

Buku program                   : Saravanan a/l Loganathan & Vasanthi a/p Velu

Jurugambar                        : Raeinyah bt. Bujang

Sijil & cenderamata          : Jizah bt. Omar & Adzliana bt. Mohd Daud

Jamuan                                  : Habibah bt. Haji Abdullah & Rokiah bt. Othman

T-shirt fasilitator               : Azwin Arif bin Hj. Abdul Rahim  & Mohd. Bekri bin Rahim


About rokiah76

SARJANA PENDIDIKAN PENGAJIAN ISLAM FAKULTI PENDIDIKAN UKM

Posted on 01/12/2011, in Refleksi Kelas GGGE6543. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: